Winnaar IVBN Scriptieprijs: Loont groen investeren in kantoren wel?

Luc Baas is de winnaar van de IVBN Scriptieprijs. Hij ontving de award en een mooi geldbedrag voor: The incorporation of sustainability into the real estate investment portfolio. Hij onderzocht onder andere of er aantoonbaar verband is tussen de duurzaamheid van kantoren en de hoogte van de huur. “Een noviteit”, juicht de jury. Luc Baas deed zijn scriptie bij de Dutch Green Building Council.

Volgens de jury is dat een noviteit. “Dit geeft beleggers goede inzichten in hoeverre investeren in duurzaamheid daadwerkelijk loont. Zeker ook omdat in deze studie eveneens is onderzocht welk deel van de waarde van de energiebesparing de huurder bereid is af te staan aan de investeerder of belegger.”

De IVBN Scriptieprijs is een jaarlijkse stimuleringsprijs voor studenten die afstuderen op een vastgoed gerelateerd onderwerp. Met deze prijs wil de IVBN bijdragen aan de professionalisering en ontwikkeling van de vastgoedbeleggingssector in Nederland.

Gerelateerd

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Rijksinstituut voor ondernemend Nederland (RVO) en Topsector Energie organiseren een competitie voor innovaties die het netcongestieprobleem aanpakken.

Slimme oplossingen tegen netcongestie gezocht