Wie wint de prijs voor meest duurzame gemeente, bedrijf of project van Europa?

Welke gemeente heeft het meest groene beleid voor de gebouwde omgeving? Wat is het meest duurzame bedrijf? En wie wint de prijs voor meest duurzame bouwproject? De winnaars krijgen wereldwijde bekendheid tijdens de World Green Building Week die plaatsvindt van 16 tot 20 september. De Dutch Green Building Council is op zoek naar Nederlandse kanshebbers.

De nieuwe onderscheidingen zijn in het leven geroepen door de World Green Building Council, het overkoepelend orgaan waar ook de Dutch Green Building Council onderdeel van is. In heel Europa worden gemeentes en bedrijven opgeroepen om mee te doen aan deze competitie. Inzendingen namens gemeentes dingen niet alleen mee naar de Europese prijs, maar automatisch ook naar de wereldwijde duurzaamheidsprijs voor gemeenten

De criteria
Gemeentes, bedrijven en projecten moeten voldoen aan een aantal criteria om in aanmerking te komen voor de prijs. Voor gemeentes is het vooral belangrijk om innovatief en effectief te zijn in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Voor bedrijven geldt dat duurzaamheid verweven moet zijn in de bedrijfsvoering. En voor projecten is uiteraard BREEAM-NL de leidraad.

Aanmelden
Aanmelden voor de onderscheiding kan nog tot en met 1 augustus 2013. Dat kan door het aanmeldformulier in te vullen.

Gerelateerd

In vogelvlucht op de hoogte via webinars BREEAM-NL

In vogelvlucht op de hoogte via webinars BREEAM-NL

Innovatie  is niet alleen technologie, maar ook gedrag

Innovatie is niet alleen technologie, maar ook gedrag

DOKVAST en Barli realiseren circulair en iconisch bouwproject Juf Nienke

DOKVAST en Barli realiseren circulair en iconisch bouwproject Juf Nienke