Wie levert een vernieuwend idee voor de natuur?

Voor de vijfde keer organiseert het Cement&BetonCentrum de ideeënprijsvraag ‘In de kiem gescoord’. Thema voor dit jaar is ‘Beton voor de natuur’. De organisatie daagt iedereen die wil bijdragen aan ‘beton voor de natuur’ uit een vernieuwend idee te presenteren voor de toepassing van beton ten behoeve van natuurbeleving, -ontwikkeling en/of -bescherming.

Het vernieuwende karakter kan betrekking hebben op zowel de toepassing (functie) als het materiaal (materiaaleigenschappen/productiemethode). Voorop staat wel dat de voorgestelde toepassing en/of producteigenschappen aantoonbaar bijdragen aan natuurbeleving, -ontwikkeling en/of -bescherming.
De ideeënprijsvraag is laagdrempelig. Iedereen die denkt een vernieuwend idee te hebben voor beton voor de natuur kan meedoen. Aanmelding is mogelijk via de website www.indekiemgescoord.nl.

Prijsuitreiking
Het beste idee wordt beloond met een voucher ter waarde van € 5.000,- voor onderzoek of advies voor verdere ontwikkeling van het idee.
De deadline voor de inzending is 20 oktober 2013. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens een speciaal te organiseren thema-evenement op vrijdag 29 november 2013.

Vakkundige jury
De inzendingen worden beoordeeld door een speciaal voor deze prijsvraag samengestelde vakkundige jury onder voorzitterschap van Madeleine Maaskant, architect bij Natuurmonumenten.

De overige juryleden zijn:

  • Gerard Vos, secretaris, Imago Bouwers
  • Wim Pingen, Geelen Beton
  • Erick de Lyon, Atelier de Lyon
  • Hans van Rooijen, Hogeschool Van Hall Larenstein

 

Meer weten?
Kijk op www.indekiemgescoord.nl voor o.m. het wedstrijdreglement.

Gerelateerd

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces