Voorzitter werkgroep Kantoren op NU.nl: 'Gebouwen zijn de grootste bron van CO2-uitstoot'

"Wij richten ons op de gebouwde omgeving. Gebouwen zijn immers verantwoordelijk voor 30 procent van de afvalstroom van grondstoffen en met 35 procent de grootste bron van CO2-uitstoot. Wij beschouwen het gebouw niet als een architectonisch kunstwerk of statisch object, maar als een gebruiksvoorwerp", dat zegt Yvette Watson in gesprek met NU.nl. Watson is naast directeur van de PHI Factory ook voorzitter van de werkgroep Kantoren van het Deltaplan Duurzame Renovatie. 

Het verhaal op NU.nl leest verder: Yvette Watson (37) eindigde in 2019 op nummer twee in de ABN AMRO duurzame top vijftig en is ook dit jaar genomineerd voor die prijs. Ze was medeoprichter van PHI Factory, dat bedrijven en organisaties circulair wil helpen maken. Wat houdt dat in, en wat drijft deze ondernemer?

Duurzaamheid zit Watson in het bloed, al sinds ze op jonge leeftijd allerlei groene doelen najoeg. Ze voerde actie voor Greenpeace, WNF en de Dierenbescherming, en liep dan met haar zelfgemaakte borden te zwaaien. Geboren uit een ondernemersgezin kreeg ze daarnaast van huis uit het vaste geloof mee dat je zelf invloed hebt op je eigen geluk en succes.

Lees het hele verhaal op NU.nl

DGBC-partners

PHI Factory

Professionals

Yvette Watson

Gerelateerd

Controle van diepste kelder tot hoogste zonnepaneel

Controle van diepste kelder tot hoogste zonnepaneel

Tussenstand op weg naar Paris Proof

Tussenstand op weg naar Paris Proof

Kantoren Zuidas Amsterdam

Energiegebruik kantoren daalt harder dan energielabel aangeeft