Vijf praktische tips van HEVO voor circulair aanbesteden

Circulariteit start bij het formuleren van een visie op circulariteit en vervolgens aan de hand van de visie daadwerkelijk een circulair gebouw ontwerpen en bouwen. Een hele trits aan activiteiten die je opeenvolgend aan elkaar uitvoert om uiteindelijk daadwerkelijk de sleutel om te draaien in een circulair gerealiseerd gebouw. Circulaire processen zijn uitdagend, vragen om lef en vooral om het aantrekken van de ‘doe-schoenen’.

De afgelopen tijd heeft HEVO ervaring opgedaan met het hele spectrum van het formuleren van een circulaire visie tot en met uitvoering in verschillende circulaire projecten. Deze projecten zijn op een traditionele wijze vormgegeven met uitwerking van het Technisch Ontwerp/bestek door een ontwerpteam en uitvoering op basis van bestek. En deze projecten hebben op z’n minst één gemene deler: een visie en ontwerp worden pas werkelijkheid na een geslaagde circulaire aanbesteding!

 

Maar hoe organiseer en doorloop je een geslaagde circulaire aanbesteding in een traditioneel bouwproces? Daar geven wij in deze blog onze tips, tricks en lessons learned voor. Dit onder het motto ‘Kennis is het enige wat je kunt vermenigvuldigen door te delen’. 

 

Bekijk hier de vijf tips van HEVO.

DGBC-partners

HEVO BV

Gerelateerd

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG