Vijf nieuwe bestuursleden voor de Dutch Green Building Council

Het bestuur van Dutch Green Building Council is vernieuwd met vijf nieuwe bestuursleden. Bram Adema (directeur van CFP Green Buildings), Daan van der Vorm (directeur/eigenaar van VORM), Wim Pullen (directeur Kenniscentrum Center for People and Buildings), Ron Voskuilen (directeur Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam) en Coert Zachariasse (eigenaar Delta Development Group) zullen per 1 september 2014 aantreden.

Vertrekkende leden

De nieuwe bestuursleden volgen hiermee Job Dura (directeur Dura Vermeer), René Hersbach (directeur HDP Real Estate BV), Jack de Leeuw (directeur SBRCURnet), Ronald Prins (directeur Financiën & Bedrijfsvoering Gemeente Amsterdam) op. In verband met het aflopen van hun bestuurstermijn treden zij terug uit het bestuur van Dutch Green Building Council. Jaap Gillis, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van DGBC: “Wij zijn enorm dankbaar voor de inspanningen van deze pioniers van het eerste uur. Zij hebben DGBC gestuwd naar het niveau waar we nu staan.”

Waardige opvolgers

Gillis is verheugd dat het gelukt is toonaangevende bestuurders aan te trekken die het werk van Dutch Green Building Council kunnen voortzetten. “Het zijn waardige opvolgers, komend uit vergelijkbare branches als de vertrekkende bestuursleden: overheid, vastgoed, bouw en kennisinstituten. Zo hebben we weer een compleet en evenwichtig bestuur.”

Aanscherping missie en visie

Met de vorming van het nieuwe bestuur breekt voor Dutch Green Building Council ook een nieuwe fase aan, met een aanscherping van de missie en visie. “Wij willen door de bebouwde omgeving te verduurzamen een grote bijdrage leveren aan de transitie naar een circulaire economie”, aldus Gillis. “We streven naar een duurzame omgeving waarin het prettig en gezond is om te wonen en te werken. Daarbij ondersteunen we de branche in het aanjagen en het toepassen van innovatieve oplossingen. Zo kan de sector zowel nationaal als internationaal een vooraanstaande positie verwerven.” 

 

Gerelateerd

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces