Vier sterren Timmerhuis vandaag geopend

Vandaag om 18.00 uur wordt het Rotterdamse Timmerhuis officieel geopend. Het gebouw heeft een 4 sterren BREEAM-NL Oplevercertificaat door de duurzame elementen in het gebouw. Zo heeft het Timmerhuis een warmtekoudeopslagsystem, triple glas en vleermuiskasten. Ook is het voorzien van groene daken en waterbesparende installaties. 

Over het Timmerhuis

Het Timmerhuis is voor Rotterdam een plek van groot historisch belang. Het is de plek waar de wederopbouw van de stad werd geregisseerd na de Tweede Wereldoorlog. Wethouder Ronald Schneider (Stedelijke ontwikkeling) opent het Timmerhuis waar wonen, werken, cultuur en ontspannen samenkomen in één gebouw. Het Timmerhuis is het onderkomen van Museum Rotterdam, verschillende winkels en horeca. Op de eerste tot en met de vijfde verdiepingen bevinden flexibele werkplekken voor ambtenaren van de gemeente Rotterdam. Er bevinden zich 84 appartementen in het Timmerhuis, die allemaal verkocht zijn.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken