Vier sterren BREEAM-NL voor ontwerp Forum Rotterdam

Het ontwerp van het prestigieuze Forum Rotterdam is op 4 april beloond met een BREEAM-NL Excellent (vier sterren) ontwerpcertificaat.

Het project wordt ontwikkeld door Multi Vastgoed. Architect Rem Koolhaas maakte een ontwerp voor een gebouw wat plaats moet gaan bieden aan 154 hotelkamers, 56 woningen, zo’n 20 horecazaken en 35-duizend m2 winkelruimte. Ook komen er mogelijk een museum en een bioscoop. Aerjen Koeneman, projectdirecteur van Multi Vastgoed ontving het certificaat uit handen van Jaap Gillis en Stefan van Uffelen, respectievelijk bestuursvoorzitter en directeur van de Dutch Green Building Council (DGBC) tijdens een gezamenlijke bijeenkomst van DGBC en de Gemeente Rotterdam op het stadhuis van Rotterdam. Het nieuwe winkelcentrum met appartementen en een hotel moet de Koopgoot verbinden met het Binnenwegplein.



http://www.forumrotterdam.nl/breeam/

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken