Verzekeraar a.s.r. en DGBC lanceren de a.s.r. scholen challenge voor basisscholen in Utrecht

a.s.r. lanceert een duurzaamheidswedstrijd voor alle basisscholen in de gemeente Utrecht: de a.s.r. scholen challenge. Het doel van deze wedstrijd is scholen uit te dagen om duurzamer te worden en daarmee de kinderen ook bewuster te maken van duurzaamheid. De school met het beste duurzaamheidsidee wordt beloond met een bedrag van € 12.500,- voor het uitvoeren van dit idee.

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv-programma GreenKids. Ook Lot van Hooijdonk, wethouder Duurzaamheid en Milieu van de gemeente Utrecht is jurylid.

DGBC en Utrecht

Dit initiatief wordt ondersteund door de Dutch Green Building Council (DGBC) en de gemeente Utrecht. Alle basisscholen in Utrecht hebben eind mei een uitnodiging ontvangen om aan de wedstrijd mee te doen. Inschrijving is mogelijk tot 24 juni aanstaande. Meer informatie over de a.s.r. scholen challenge op www.verduurzaamjeschool.nl. Annemarie van Doorn, directeur Dutch Green Building Council: “Ik vind het fantastisch dat a.s.r. scholen in de gelegenheid stelt om te verduurzamen. Het is belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van de verduurzaming van hun omgeving.”

a.s.r. scholen challenge

Tijdens de a.s.r. scholen challenge gaan leerlingen op een interactieve manier aan de slag met het verduurzamen van hun eigen school. a.s.r. scholen challenge bestaat uit vier onderdelen:
1. Een interactieve en ‘tastbare’ les over duurzaamheid
2. Duurzaamheidsbeoordeling door de leerlingen
3. Quickscan duurzame school
4. Presentatie aan de jury

a.s.r.’s bijdrage aan een duurzamer schoolklimaat

De a.s.r. scholen challenge past binnen de duurzaamheidsinitiatieven van a.s.r., die duurzaamheid als een belangrijke pijler in haar bedrijfsvoering heeft. De ambitie van a.s.r. is Helpen door te doen en a.s.r. wil graag bijdragen aan een duurzamer schoolklimaat.

De deskundige jury bestaat uit: Lodewijk Hoekstra, bekend van het tv-programma Green Kids, Lot van Hooijdonk, wethouder duurzaamheid en Milieu van de gemeente Utrecht, Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council, Jeroen van Schooten, architect-directeur en founding partner van Team V Architectuur (het bureau dat het a.s.r. hoofdkantoor duurzaam heeft gerenoveerd) en Fiona van ’t Hullenaar, directeur Business Support a.s.r. Van ’t Hullenaar: “a.s.r. vindt duurzaamheid een belangrijk onderwerp en werkt daarin graag samen met DGBC. De a.s.r. scholen challenge geeft scholen de mogelijkheid om te verduurzamen en kinderen bewuster te maken. Wij hopen dat veel scholen in Utrecht mee gaan doen. De eerste scholen hebben zich al aangemeld.”

De winnaar

De winnaar wordt op 28 september tijdens een feestelijke uitreiking bekend gemaakt. Meer informatie over de wedstrijd en het inschrijfformulier zijn te vinden op www.verduurzaamjeschool.nl.

 

Gerelateerd

Maak kennis met onze nieuwe partner Goldbeck Nederland B.V.

Maak kennis met onze nieuwe partner Goldbeck Nederland B.V.

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen