Vattenfall wint tender Hollandse Kust Zuid 3&4

Vattenfall krijgt de vergunning voor het windpark op zee Hollandse Kust Zuid 3&4. In maart diende Vattenfall een voorstel in voor dit subsidieloze windpark. Met het winnen van deze tender is Vattenfall in één klap eigenaar van het grootste (subsidievrije) windpark op zee. In 2018 won het bedrijf namelijk al het aangrenzende project Hollandse Kust Zuid 1&2.

In totaal zal Hollandse Kust Zuid 1-4 duurzame stroom produceren voor zo’n 3 miljoen huishoudens.

Magnus Hall, CEO van Vattenfall, licht toe: "Dit is fantastisch nieuws voor Vattenfall, maar ook voor onze partners en de Nederlandse energietransitie. Zeker met het oog op onze ambitie om fossielvrij leven mogelijk te maken binnen één generatie. Nederland is een belangrijke markt voor ons en dit zal een van onze grootste offshore projecten zijn. Het is een grote eer voor ons om met dit project bij te dragen aan de ambitieuze doelstellingen die Nederland heeft om klimaatverandering tegen te gaan en met steeds goedkoper wordende schone bronnen Nederland van groene stroom te voorzien.”

Lees verder op op de website van Vattenfall

 

DGBC-partners

Vattenfall

Gerelateerd

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces