Utrecht, icoon voor duurzame herontwikkeling

Het Stationsgebied in Utrecht is één van de grootste herontwikkelingsprojecten in Nederland. De gemeente Utrecht heeft in samenwerking met Jaarbeurs en andere belanghebbenden een ambitieus herontwikkelingsplan geformuleerd voor Utrecht Het Nieuwe Centrum.

Minder en langzaam verkeer, klimaat- en energieneutrale bouw, waterbeheer en vergroening zorgen straks voor een prettige verblijfsplek en bieden ruimte voor nieuwe vormen van werken, wonen, winkelen en uitgaan. Jaarbeurs en gemeente willen het thema duurzaamheid stevig verankeren in de herontwikkeling van Utrecht Het Nieuwe Centrum: dit gebied wordt toonbeeld van duurzame en gezonde verstedelijking. Een complexe opgave in een dichtbevolkt gebied.

Hoofddoelstellingen van deze ambitie zijn:

  • een energieneutraal gebied
  • een klimaatbestendig gebied
  • een aantrekkelijk gebied door gebruik van duurzame energie, optimale vergroening, waterbeheer en persoonlijke mobiliteit

Utrecht Het Nieuwe Centrum is geselecteerd als ‘icoon voor duurzame herontwikkeling’ door het Europese Climate-KIC programma ‘Smart Sustainable Districts’. Onder leiding van het Utrecht Sustainability Institute (USI) werken verschillende kennisinstellingen uit Europa de duurzame herontwikkelingsambities van Jaarbeurs en gemeente Utrecht verder uit en geven input voor de herontwikkelingsplannen in 2015-2016.

Gedeelde ambitie, innovatiegedreven kennis en een open samenwerking zijn de sleutel tot succes én impact!  

DGBC Congres Impact op 29 september

Bent u benieuwd naar het gehele verhaal, welke rol u kunt spelen en hoe u impact kan maken? Bezoek dan de parallelsessie ‘Impact in Smart Sustainable District: het Nieuwe Centrum in Utrecht’ tijdens het DGBC Congres Impact. U wordt dan in 60 minuten bijgepraat door Carolien van Hemel, directeur USI. Deze parallelsessie wordt gehost door Jaarbeurs en USI. Zij hebben hiervoor een aantal kosteloze relatiekaarten ter beschikking. Wilt u een relatiekaart voor dit congres? Stuur dan een email naar DGBC Events o.v.v. relatiekaart Jaarbeurs. Wees er snel bij, want het aantal relatiekaarten is beperkt.

 

Gerelateerd

Oproep Annemarie van Doorn: ‘Benut deze kans om Nederland duurzaam te herstellen’

Oproep Annemarie van Doorn: ‘Benut deze kans om Nederland duurzaam te herstellen’

UPDATE: DGBC annuleert en verplaatst evenementen, maar blijft (online) samenwerken

UPDATE: DGBC annuleert en verplaatst evenementen, maar blijft (online) samenwerken

Subsidiemogelijkheden voor verduurzamen gebouwen

Subsidiemogelijkheden voor verduurzamen gebouwen