Uitstoot CO2 regio Rotterdam vermindert met 95.000 ton

Vanaf oktober 2014 gaat Eneco restwarmte afnemen van de afvalenergiecentrale AVR, onderdeel van de Van Gansewinkel Groep, in Rozenburg. Vandaag zetten de directies van Eneco en AVR hun handtekening onder het contract, waarmee restwarmte beschikbaar komt als warmtevoorziening voor 95.000 woning(equivalent)en in Vlaardingen, Schiedam en Rotterdam.

Door het nuttig inzetten van de restwarmte kan jaarlijks 95 kiloton aan CO2-uitstoot worden bespaard. Dit is een forse bijdrage aan de plannen van de betrokken gemeenten om in de regio Rotterdam de uitstoot van CO2 en fijnstof (NOx) terug te dringen.

Mijlpaal
Cees van Gent, bestuursvoorzitter Van Gansewinkel Groep: “Dit initiatief sluit perfect aan bij onze transitie van afvaldienstverlener naar leverancier van grondstoffen en energie. Door deze samenwerking met Eneco leveren we straks vanuit onze Energy from Waste-centrale in Rozenburg genoeg duurzame warmte voor het jaarverbruik van bijna 150.000 huishoudens. Dat is een mijlpaal; zo wordt het energieverbruik van Rotterdam en omgeving ‘vergroend’ en groeien wij verder in onze rol als duurzame energieleverancier.”

Lees verder

Gerelateerd

Maak kennis met onze nieuwe partner Goldbeck Nederland B.V.

Maak kennis met onze nieuwe partner Goldbeck Nederland B.V.

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen