Tuin Circl ontvangt het NL Greenlabel Gebiedslabel A

Vanmorgen overhandigde NL Greenlabel founder Lodewijk Hoekstra aan de heer Johan van Hall, Vice-Voorzitter, Chief Innovation & Technology Officer van ABN AMRO het NL Greenlabel Gebiedslabel. Ontwerp en realisatie door Donkergroen.

Circulaire filosofie

De volledige buitenruimte van ABN AMRO en het dakterras van CIRCL is door Donkergroen volgens de circulaire filosofie ontworpen en gerealiseerd. Circulariteit in gebouwen begint wat meer ingeburgerd te geraken, in de buitenruimte was dat nog niet het geval. Tot voor kort, want Donkergroen pakte de opdracht van ABN AMRO met beide handen aan om te laten zien dat ook in de buitenruimte circulair denken en doen mogelijk is. Het was pionieren maar Donkergroen is er in geslaagd en wilde dat – samen met ABN AMRO, ook getoetst zien met het NL Greenlabel Gebiedslabel.

Onafhankelijke toetsing door Royal HaskoningDHV en Stabilitas BV

De onafhankelijke assessoren Jos Schild van Royal HaskoningDHV en Gert Olbertijn van Stabilitas BV hebben de beoordeling uitgevoerd. “Met Circl hebben ABN AMRO en Donkergroen de circulaire lat hoog gelegd, aldus Jos Schild van Royal HaskoningDHV. Ik heb namens NL Greenlabel al heel wat gebieden mogen toetsen, maar nooit eerder zagen we zo’n sterke focus en volharding op circulariteit. Het toegekende Gebiedslabel A is dan ook meer dan verdiend waarbij een bonuspunt is verleend vanwege die volharding”. Lodewijk Hoekstra vult aan; “Donkergroen heeft de Zuidas in Amsterdam definitief donkergroen ingekleurd. We hebben groot respect voor de pioniersrol van Donkergroen en zijn trots dat we de tuinen van ABN AMRO en Circl hebben mogen labelen”.

Over Donkergroen

Donkergroen is een landelijk werkend familiebedrijf van creatieve groendenkers en doeners en werkt vanuit 14 locaties verdeeld over Nederland en België met ruim 750 medewerkers, in het seizoen aangevuld met ZZP en uitzendkrachten tot 1.000 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Sneek.

Over NL Greenlabel

NL Greenlabel is een jong en dynamisch bedrijf, gespecialiseerd in integrale gebiedsontwikkeling waarbij duurzaamheid meetbaar wordt gemaakt met duurzaamheidspaspoorten. Naast het paspoort voor gebieden hebben we paspoorten voor producten en materialen ontwikkeld. Onder de 170 partners zijn producenten, kwekers, professionals, NGO’s en kennispartners. NL Greenlabel adviseert en begeleidt groene projecten en helpt deze naar een hoger duurzaamheidsniveau. Daarnaast zorgen we voor innovaties in de groene sector en zijn er drie Green Deals waarin intensief met diverse ministeries wordt samengewerkt. NL Greenlabel is een initiatief van Nico Wissing en Lodewijk Hoekstra die beiden worden gezien als vernieuwers en pioniers in de groene sector.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken