Tjerk van der Meer nieuwe bestuursvoorzitter Deerns Groep

Tjerk van der Meer (46) is met ingang van 1 maart 2021 benoemd tot bestuursvoorzitter van het internationale ingenieursbureau Deerns Groep B.V. Hiermee is hij de opvolger van Jan Karel Mak, die aanblijft als lid van de Raad van Bestuur (RvB).

Prachtige uitdaging in dynamische markten
Van der Meer is sinds juni 2019 lid van de RvB van Deerns Groep en bekleedde eerder internationale leidinggevende posities bij Arcadis en Royal HaskoningDHV. Hij start vol vertrouwen aan zijn nieuwe uitdaging: “Het is voor mij een bijzondere eer leiding te geven aan één van de oudste bureaus van Nederland met een sterke internationale positie. In deze bijzondere tijden zien we veel beweging in onze markten, daar biedt de kennis van Deerns op het snijvlak van gebouwen en technologie veel perspectief.”

Peter de Neef, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Deerns Groep, is verheugd met de benoeming van Van der Meer: “De Raad van Commissarissen feliciteert Tjerk van der Meer met zijn nieuwe rol als bestuursvoorzitter van Deerns Groep. Van der Meer heeft sinds hij bijna twee jaar geleden bij Deerns aantrad veel bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van de marktgerichtheid van Deerns. Hij heeft uitstekende leiderschapskwaliteiten en meer dan twintig jaar internationale ervaring in advies- en engineeringsprojecten. Wij zijn ervan overtuigd dat hij in zijn nieuwe rol de duurzame groei van Deerns en zijn opdrachtgevers verder zal versnellen.”

Specialistische kennis zorgt voor sterke marktpositie
Deerns voorziet op kortere termijn verdere groei in marktsectoren als data & high tech, life sciences en gezondheidszorg. Ook worden, zeker in tijden van COVID-19, steeds hogere eisen gesteld aan de kwaliteit van en veiligheid en gezondheid in gebouwen, waarvoor Deerns alle kennis in huis heeft. Dit geldt voor commercieel vastgoed, maar ook de specialistische kennis van Deerns in vastgoed voor onderwijs- en culturele instellingen en luchthavens draagt bij aan een goede en breed gespreide positie in de markt.

Deerns is vertegenwoordigd in de Programmaraad Circulariteit van DGBC. Lees hier het visiestuk: 'Alleen in harmonie wordt een gebouw toekomstbestendig'

DGBC-partners

Deerns Nederland B.V.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2