>

Terugblik KetenKracht event: duurzaamheid, losmaakbaarheid én natuur

Het zevende KetenKracht-event van VBI vond op donderdag 30 juni plaats op het terrein van Floriade Expo, in de collegezaal van Aeres Hogeschool. Een passende locatie om kennis te delen over samenwerking, efficiëntie en duurzaamheid in de bouwsector.

Arjan Strobos van JVZ Ingenieurs, nauw betrokken bij de totstandkoming van Aeres hogeschool, deelde details over de verduurzaming van dit energieneutrale, klimaatadaptieve en circulaire gebouw. Aeres Hogeschool ontving afgelopen jaar het VBI GreenScore certificaat Silver vanwege Design for Flexibility en Design for Recycling. Lydia Fraaije van FRAAi architecten inspireerde op haar beurt over biomimicry, de wetenschap en kunst van het emuleren, het leren van de beste ideeën uit de natuur. Jim Teunizen partner bij Alba Concepts attendeerde de deelnemers op de urgentie waarom losmaakbaarheid misschien wel dé trigger is in de circulaire bouweconomie. De bijeenkomst werd kundig begeleid door de energieke en voor het KetenKracht event, vaste moderator Frans Reichardt.

Architectonische rondleiding

Aansluitend aan de inspirerende lezingen volgde een interessante rondleiding over het Floriadeterrein langs wereldse tuinen, groene kunst en duurzame innovaties. De dag werd afgesloten met een gezellige borrel vanaf het natuurinclusieve dakterras, dat een spectaculair uitzicht bood over het Expo terrein.

Het uitgebreide verslag van dit event vindt je op de website van Duurzaam Gebouwd of beluister de podcast waarin Arjan Strobos, Lydia Fraaije en Jim Teunizen napraten over het event.

VBI introduceerde het discussieplatform KetenKracht met als doel om de samenwerking en efficiëntie in de bouwsector te verbeteren. Tijdens een KetenKracht event of sessie gaan verschillende bouwpartijen met elkaar in gesprek over actuele onderwerpen. Belangrijke pijlers zijn planning & logistiek, innovatie, digitalisering en duurzaamheid. Meer informatie over volgende events vindt u op www.ketenkrachtevents.nl

SDG's

Logo voor Industrie, innovatie en infrastructuurIndustrie, innovatie en infrastructuur | Logo voor Duurzame steden en gemeenschappenDuurzame steden en gemeenschappen | Logo voor Verantwoorde consumptie en productieVerantwoorde consumptie en productie | Logo voor KlimaatactieKlimaatactie

Gerelateerd

Founding partner BAM: ‘DGBC is een belangrijke spreekbuis’

Founding partner BAM: ‘DGBC is een belangrijke spreekbuis’

Contractvormen installatiebranche zijn veelal circulair, de invulling alleen nog niet

Contractvormen installatiebranche zijn veelal circulair, de invulling alleen nog niet

Eerste partijen nemen WEii-certificaten in ontvangst

Eerste partijen nemen WEii-certificaten in ontvangst