Tekort Amsterdams grondbeleid omgebogen in overschot

De gemeente Amsterdam heeft een dreigend tekort van 234 miljoen euro op het bouwrijp maken van grond omgebogen naar een overschot. Verwacht wordt dat de gemeente Amsterdam, waar DGBC-bestuurslid Ronald Prins directeur Financiën en Bedrijfsvoering is van het Ontwikkelingsbedrijf, het jaar positief afsluit met een resultaat van 52 miljoen euro. Dit is te lezen in het Parool.

Het is voor de eerste keer in negen jaar dat de gemeente Amsterdam een positief resultaat verwacht. In april volgend jaar is overigens pas echt zeker hoe hoog het resultaat is. Het nieuws is een mooie opsteker voor de gemeente Amsterdam. In 2012 was door de crisis de verkoop van kavels aan ontwikkelaars nog tot een historisch dieptepunt gedaald.

Onder de leiding van Prins is er de afgelopen flink ingegrepen in het gemeentelijke Ontwikkelingsbedrijf. Zo is er onder andere opnieuw gekeken naar de waarde van de reeds bouwrijp gemaakte kavels. Ook zijn er 200 banen bij de gemeente geschrapt. Daarnaast is een reserve aangelegd van 70 miljoen euro voor het afdekken van risico’s.

Gerelateerd

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie