Stefan van Uffelen naar World Business Council for Sustainable Development

 

Voormalig directeur van de Dutch Green Building Council, Stefan van Uffelen is vanaf 1 februari 2014 op interim basis gestart bij de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) in Genève. Van Uffelen gaat hier de ontwikkeling trekken van een keurmerk voor de wereldwijde cement- en betonindustrie. Het project heeft reeds de steun van een dertigtal grote producenten wereldwijd waaronder CRH, Heidelberg, Holcim en CEMEX.

WBCSD is een mondiaal samenwerkingsverband tussen CEO’s van meer dan tweehonderd bedrijven. Zijn spannen zich gezamenlijk in voor duurzame ontwikkeling. De organisatie bestaat twintig jaar en is opgericht aan de vooravond van de Rio Earth Summit om de stem van het bedrijfsleven te laten horen tijdens (milieu)conferenties overal ter wereld.

Het doel van de organisatie is om met vooruitstrevende bedrijven het internationale bedrijfsleven te prikkelen een duurzame toekomst voor bedrijfsleven, maatschappij en milieu te creëren. En het beleid te veranderen ten gunste van duurzame ontwikkeling. De WBCSD heeft inmiddels grote internationale namen aan zich verbonden waaronder Shell, AkzoNobel, Unilever en TNT.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2