Stadskantoor Deventer ontvangt BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Ontwerpcertificaat

Het door Neutelings Riedijk Architecten ontworpen Stadskantoor in Deventer heeft een BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Ontwerpcertificaat met de kwalificatie Excellent ontvangen. Stefan van Uffelen, DGBC, overhandigde het certificaat op vrijdag 19 april 2013 aan wethouder Margriet de Jager.

De gemeenteraad stelt hoge eisen aan de duurzaamheid van het stadskantoor. De nieuwbouw krijgt onder andere op het dak van het atrium 900 m² zonnepanelen, een warmte-koude opslag en er wordt gebruik gemaakt van een warmtewiel voor ventilatie. “Deventer krijgt een duurzaam stadskantoor, dat een haveloze plek in de binnenstad zijn levendigheid terug geeft”, meldt de gemeente. “Het ontwerp van Neutelings Riedijk Architecten toont een compact gebouw, dat aansluit bij de stedenbouwkundige traditie en zich naadloos inschrijft in de historische omgeving. Een robuust gebouw bovendien, dat flexibel de tand des tijds kan doorstaan.”

 

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken