Schneider Electric en OVG Projectontwikkeling ontvangen de hoogste BREEAM-NL Excellent score

Schneider Electric en OVG Projectontwikkeling hebben op 22 mei de BREEAM-NL Excellent certificering ontvangen. Schneider Electric ontvangt dan ook een ISO 50001 certificaat. Het concern bevestigt hiermee zijn koploperspositie op het gebied van energiemanagement in Nederland en OVG haar positie als duurzame ontwikkelaar. Het gebouw is voorzien van tal van technische innovaties, waarvan meerdere zijn ontwikkeld door Schneider Electric zelf.

Het kantoor van circa 6.100 m2 heeft een BREEAM-NL oplevercertifcaat ontvangen met een score van 75,59 procent. Dit is tot op heden de hoogste score die een opgeleverd nieuwbouwproject in Nederland heeft gekregen. Schneider Electric heeft de certificaten én de door zichzelf gestelde doelstelling voor energiebesparing behaald dankzij onder meer het inzetten van energie- en watermeters, LED-verlichting met aan- en afwezigheidsdetectie, groene ICT en gebouwautomatisering (GBS). Het gebouw krijgt energie van de gecombineerde warmte- en energiecentrale (BioWKK) van het naastgelegen TNT Centre, dat ook door OVG ontwikkeld is, en van zonnepanelen op het dak.

Samenwerking essentieel
Bij het behalen van beide certificaten bleek een goede samenwerking met alle partners van essentieel belang te zijn. Door een intensieve samenwerking tussen Schneider Electric, BIAS Architecten, OVG, Boele & van Eesteren (aannemer), Maasdam (interieur), Deerns (installaties en BREEAM-expert), Kropman Installatietechniek (installatie), C2N, KIWA en DGBC is het gelukt om de ambities van het duurzame ontwerp te realiseren voor zowel de binnen- als de buitenkant van het gebouw.

‘Vanaf de ontwerpfase besloten de partners gezamenlijk op te trekken en een projectteam in te stellen. Deze vroege betrokkenheid in het grootschalige project maakte het mogelijk om alle activiteiten van te voren op elkaar af te stemmen. Ik ben dan ook trots op de uitstekende samenwerking, waardoor het nieuwe hoofdkantoor van Schneider Electric in Hoofddorp tot de meest duurzame kantoren van Nederland behoort’, zegt Coen van Oostrom, CEO van OVG.

Keuze voor certificatie
ISO 50001 is een energiemanagementnorm die een internationale richtlijn biedt voor energiebeheer. Volgens Marcel Spijkers, Country Manager bij Schneider Electric Nederland, heeft het concern voor deze richtlijn gekozen omdat het een goede structuur biedt om energieverbruik te beheren en gestructureerd te blijven werken aan energiereductie. ‘Daarnaast is het verplicht om continu de prestatieverbeteringen te monitoren. Op deze manier ben je in staat om je CO2-footprint te communiceren en ben je als bedrijf constructief bezig met een goed energiebeleid.’

BREEAM-NL is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. ‘Het geeft het prestatieniveau van ons hoofdkantoor aan. Bovendien is het certificaat tijdelijk geldig, waardoor je als organisatie scherp moet blijven op je doelstellingen om energieverbruik te verminderen.’

http://www.chapmanevents.nl/rijk-verleden/b-day

Bron: http://www.schneider-electric.com

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken