Record: meer dan 150 duurzame activiteiten tijdens de Dutch Green Building Week

Van 16 tot en met 20 september wordt de derde editie van de Dutch Green Building Week (DGBW) gehouden. Verspreid door het hele land vinden meer dan 150 evenementen plaats op het gebied van duurzaam bouwen, ontwikkelen én slopen. Dit jaar staat de DGBW in het teken van Green Means Business. Want duurzaam bouwen en ontwikkelen is niet alleen goed voor people en planet, maar ook goed voor de portemonnee. DGBC-directeur Stefan van Uffelen kijkt er naar uit: “Het wordt een mooie week. Nog nooit eerder hebben we zo’n vol programma gehad. En dat is een goede zaak. Nederland behoort sinds kort niet meer tot de top-5 concurrerende economieën. De enige manier om die positie terug te veroveren is door in te zetten op innovatie in duurzaamheid.”

Openingscongres
Het officiële startsein wordt op maandag 16 september gegeven tijdens het openingscongres in het Lucent Danstheater in gaststad Den Haag. Tijdens dit congres geven bekende namen zoals DGBC-voorzitter Jaap Gillis, oud-minister Willem Vermeend, AZ-directeur Toon Gerbrands en CEO van de World Green Building Council Jane Henley hun visie op het thema van dit jaar: Green Means Business.

BREEAM-NL certificaten
Daarnaast reikt de Dutch Green Building Council een aantal BREEAM-NL certificaten uit aan duurzaam ontwikkelde panden of gebieden. BREEAM-NL is in Nederland dé beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestaties van gebouwen en gebieden te beoordelen. Zo ontvangt ZIGGO het allereerste BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat voor een datacenter. Venco Campus ontvangt een 5 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat (Outstanding). En Ecomunitypark krijgt het eerste BREEAM-NL certificaat voor duurzame gebiedsontwikkeling. Dit zijn primeurs in Nederland.

Recordaantal activiteiten
De Dutch Green Building Week kent een recordaantal van meer dan 150 evenementen op 40 verschillende plekken in Nederland. Zo organiseert Strukton op maandag 16 september het congres Building Energy in Den Haag. Ook het Forbo congres wordt die dag gehouden. En van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 september staat de beurs Ecobouw op het programma in de Jaarbeurs in Utrecht. Op woensdag 18 september houdt Alliander het congres Succesfactoren Duurzame Gebiedsontwikkeling in Showroom Arnhem. Dit congres staat onder leiding van oud-minister Liesbeth Spies.

ABN AMRO organiseert op donderdag 19 september een paneldiscussie Amsterdam. Ook op donderdag 19 september vindt in de RAI in Amsterdam Green Buildings Holland 2013 plaats waar onder andere ruimtevaarder André Kuipers gaat spreken. Lidl stelt op 20 september haar nieuwe BREEAM-NL gecertificeerde distributiecentrum in Heerenveen open voor publiek. En Forbo houdt op 20 september in haar eigen Forbo Expo in Assendelft een evenement dat helemaal in het teken staat van duurzame trends van bouwen. Het volledige programma van de Dutch Green Building Week is te vinden op http://www.dgbw.nl.

Gerelateerd

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’