Provincie Gelderland host van de Dutch Green Building Week 2014

De Provincie Gelderland is host van de Dutch Green Building Week 2014, die wordt gehouden van 22 tot en met 26 september. De Provincie werkt daarbij samen met twee van de grootste steden in Gelderland: Arnhem en Nijmegen en DGBC-participant Alliander. Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council is blij met het gezamenlijke gastheerschap. “Met de Provincie Gelderland als host verwachten we weer een bijzondere week vol duurzame activiteiten.”

De Dutch Green Building Week vindt dit jaar voor de vierde keer plaats en wordt georganiseerd door de Dutch Green Building Council. Verspreid door het gehele land staan evenementen op het programma die volledig in het teken staan van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling. Het doel van de Dutch Green Building Week is om te laten zien welke belangrijke rol duurzame gebouwen spelen in gezondere, duurzamere gemeenschappen. Duurzame initiatieven krijgen de spotlights die ze verdienen.

Duurzame provincie

Vorig jaar bereikte de Dutch Green Building Week een record van meer dan 150 evenementen door heel Nederland. Ongeveer 10.000 bezoekers bezochten de verschillende activiteiten. Van lezing tot rondleiding, en van congres tot duurzame fietstocht. "Het afgelopen jaar waren er al veel activiteiten in de provincie Gelderland, bijvoorbeeld het Duurzame Plein in Arnhem, de netwerkbijeenkomst Green Means Business of het congres over duurzame gebiedsontwikkeling van Alliander”, vertelt Van Doorn. “Het verduurzamen van de gebouwde omgeving wordt hier serieus aangepakt. Het is mooi om te zien dat dit enthousiasme nu wordt omgezet in het officiële gastheerschap van de week.”

Trots op gastheerschap

Het gastheerschap houdt in dat veel evenementen van de Dutch Green Building Week 2014 plaatsvinden in Gelderland, waaronder het officiële openingscongres, het jongerenprogramma en het slotfeest. Gedeputeerde Annemieke Traag van de Provincie Gelderland is trots op het gezamenlijke initiatief van de Provincie, Alliander en de gemeenten Arnhem en Nijmegen: “Het past goed bij de manier waarop wij samenwerken aan duurzaamheid in onze provincie. Wij willen tijdens deze week een podium bieden aan Gelderse projecten, inspireren en de gelegenheid bieden interessante samenwerkingspartners te ontmoeten. Wij nodigen Gelderse bedrijven, instellingen en lokale initiatieven van harte uit om mee te doen met eigen activiteiten. Op die manier gonst het in september van de energieke bijeenkomsten in Gelderland.”

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen