Project Lely, deel 4: de projectleider over slimme duurzame installatieoplossingen

In een serie over het in aanbouw zijnde duurzame bedrijfscomplex van de Lely Groep in Maassluis praat Mascha de Mink van ConsortArchitects met verschillende personen die bij het project betrokken zijn. In deel 4 van deze serie spreekt zij Michel Keijser, projectleider bij Techniplan Adviseurs in Rotterdam.

Michel Keijser is projectleider bij Techniplan Adviseurs in Rotterdam en vanaf het eerste stadium actief in het ontwerpteam voor de nieuwbouw van het kantoor en de productiehal van de Lely Groep in Maassluis. Techniplan Adviseurs (TPA) stelde een totaalplan op voor alle gebouw gebonden installaties en integreerde duurzame energieopwekking in het project. Een gesprek over de meer dan een dozijn duurzame en slimme installatietechnische maatregelen die TPA adviseerde voor het beperken en opwekken van energie.

In gesprek
Hoe is Techniplan Adviseurs betrokken geraakt in dit project en wat was het eerste vraagstuk dat er lag?
“In de onderzoeksfase werden wij door ConsortArchitects benaderd om onze visie te geven op de aanpak van het project met betrekking tot duurzaamheid. Wij werden ingeschakeld voor het ontwerp van alle technische installaties en voor het verrichten van diverse studies op het gebied van comfort, duurzaamheid en milieu. Eén van de studies lag op het gebied van de gevel (welk installatieconcept past bij een volglazen gevel?) en we hebben een energie- & waterscan uitgevoerd om uit te zoeken welke besparende maatregelen realistisch en haalbaar waren. Daarnaast hebben wij een Pre-assessment voor BREEAM uitgevoerd om te bepalen welk certificaatsniveau tot de mogelijkheden behoorde. Op basis van de resultaten is besloten om het project aan te melden voor BREEAM-NL certificering en het plan met het volledige ontwerpteam verder uit te werken.”

Lees verder

Bron: Duurzaam Gebouwd.nl

Gerelateerd

Na twee stappen terug, nu weer een vooruit

Na twee stappen terug, nu weer een vooruit

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

The Flow Amsterdam slimste gebouw van 2020

The Flow Amsterdam slimste gebouw van 2020