PPS heeft de toekomst

Afgelopen maand heeft Mediaplanet een special uitgebracht die geheel in het teken staat van Publiek-Private Samenwerking (PPS). Deze uitgave is gedistribueerd door het Financieele Dagblad en is ook online te lezen.

PPS is in opkomst. Maatschappelijke problemen worden complexer en publieke en private partijen hebben elkaar nodig om hun doelen te bereiken. En dat is nog niet altijd makkelijk, want je geeft elkaar verantwoordelijkheid die in het verleden bij jezelf lag. Toch zien we dat PPS steeds vaker wordt toegepast.

In deze special zijn tal van voorbeelden te lezen van succesvolle PPS-projecten. Bijvoorbeeld aanbesteden via DBFMO-contracten (Design, Build, Finance, Maintain, Operate). Hier heeft de Rijksgebouwendienst positieve ervaringen mee, onder andere omdat het kosten bespaart. Ook de rol van architecten verandert bij PPS-projecten; zij zijn al vanaf het begin van het traject betrokken en denken al mee over de exploitatie van een project. Ook een waterbedrijf en het Waterschap in Drenthe spinnen garen bij PPS.

Lees alles over PPS in de uitgave van Mediaplanet.

Gerelateerd

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Rijksinstituut voor ondernemend Nederland (RVO) en Topsector Energie organiseren een competitie voor innovaties die het netcongestieprobleem aanpakken.

Slimme oplossingen tegen netcongestie gezocht