Paul Schnabel over Paris Proof: ‘We moeten hard werken om onze welvaart te behouden’

“Het gaat uitzonderlijk goed met Nederland en onze economie”, zegt voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en Eerste Kamerlid Paul Schnabel.

Maar hij voegt er wel aan toe dat ‘we heel hard moeten werken om dat te behouden.’ “Onze welvaart is namelijk niet vanzelfsprekend”, vertelt Schnabel in het magazine Toekomstbouwers van Dutch Green Building Council dat op 13 september uitkomt.

Hard werken, investeren en een cultuuromslag maken. Dat zijn volgens Schnabel de ingrediënten om de energietransitie succesvol vorm te geven. Dat is niet onmogelijk volgens het Eerste Kamerlid: “We zijn in Nederland op de goede weg. Nu moeten we onder meer snel bedenken hoe we duurzaam opgewekte energie kunnen opslaan.” Daarnaast voorziet hij nog een probleem: het gebrek aan personeel. 

Oplossingen op het DGBC Congres

Dat gebrek aan personeel is een veelgenoemd probleem. De oplossing is volgens Schnabel binnen handbereik. Zo ziet hij namelijk volop mogelijkheden in het onderwijs en het bieden van kansen aan oudere werknemers. Zijn volledige visie zal Schnabel op het DGBC Congres delen.


Meer informatie over het DGBC Congres met het thema Paris Proof is hier te vinden.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen