Paris Proof is het thema van Dutch Green Building Week 2018

Na het succes van de eerste zeven edities van de Dutch Green Building Week (DGBW) organiseert  Dutch Green Building Council (DGBC) van 24 tot en met 28 september 2018 de achtste editie. Het thema van deze editie is Paris Proof. Met de Dutch Green Building Week sluiten we wederom aan bij de World Green Building Week. Wereldwijd zetten alle Green Building Councils hun initiatieven en die van hun participanten daarom in de ‘vitrine’. Samen bundelen we onze krachten en wijzen we op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering. 

Om de doelstellingen van het ‘Parijse’ Klimaatakkoord te halen, moeten we de gebouwde omgeving sneller en grondiger verduurzamen. DGBC heeft zich als doel gesteld een bijdrage te leveren aan het ‘Paris Proof’ maken van de gebouwde omgeving door het ontwikkelen van een meerjarenprogramma onder de naam Deltaplan Duurzame Renovatie. Het beschrijft de strategie en de aanpak om tot Paris Proof (utiliteits)gebouwen te komen in 2050.

Het thema voor de Dutch Green Building Week 2018 is daarom Paris Proof. Paris Proof houdt in dat de gebouwde omgeving moet voldoen aan de klimaatdoelstellingen van Parijs.

Partner DGBW worden

Om deze Dutch Green Building Week tot een succes te maken en meer partijen te mobiliseren, zijn wij op zoek naar partners, die samen met DGBC willen werken aan het verduurzamen van de bestaande gebouwde omgeving en zo hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen. Wil je als organisatie of bedrijf ook substantieel bijdragen en partner worden van de Dutch Green Building Week? Neem contact op met Marieke Olsthoorn, m.olsthoorn@dgbc.nl of kijk op www.dgbw.nl.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen