Overzicht Europese regels en de gevolgen voor bouw en vastgoed

De Europese Unie (EU) neemt steeds meer de regie om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen. Dat betekent ook een leidende rol in regelgeving, waarmee de bouw- en vastgoed te maken heeft en krijgt. Wat komt er uit Europa allemaal op ons af en wat betekent dat? Je vindt het in de nieuwe publicatie van DGBC. 

De publicatie 'Een overzicht van EU-beleid en de Nederlandse bouw- en vastgoedsector' schetst een beeld van bestaand, toekomstig en voorgestelde EU wet- en regelgeving van de Europese Green Deal en het maatregelenpakket Fit-for-55 voor de gebouwde omgeving. 

Aanscherping helpt  

De aanscherping van de bestaande wet- en regelgeving en het ontwerpen van nieuwe richtlijnen helpt om de doelen te halen. De publicatie biedt inzicht in wat er (zeer waarschijnlijk) aan wet- en regelgeving aan komt, welke wet- en regelgeving voor jou van toepassing is en hoe jouw vastgoed- of bouwprojecten aan de EU-eisen kunnen voldoen.  

Lees de publicatie Een overzicht van EU-beleid en de Nederlandse bouw- en vastgoedsector 

SDG's

Logo voor Duurzame steden en gemeenschappenDuurzame steden en gemeenschappen

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken