Oproep: welke kennis hebben gemeenten nodig voor het aardgasvrij maken van utiliteitsbouw?

De contouren van de energietransitie worden zichtbaar. Het Klimaatakkoord zorgt voor een koers op weg naar alternatieve energiebronnen en het isoleren van woningen en maatschappelijk vastgoed. Maar wat gaan we doen met de gebouwen die buiten deze categorie vallen? Welke rol speelt de gemeente op het gebied van utiliteitsbouw? Platform31 gaat in samenwerking met onder meer DGBC in een nieuw project op zoek naar antwoorden.

Binnen ‘Utiliteit in aardgasvrije wijken’ is Platform 31 op zoek naar kennishandvatten voor gemeenten. En wie kunnen deze beter leveren dan ervaringsdeskundigen uit andere gemeenten? Samen met partners DGBC, RVO en VNG nodigt Platform31 beleidsmedewerkers uit om deel te nemen aan een online enquête.

Specifieke situaties

Hoewel iedere gemeente met specifieke situaties te maken heeft, is er vaak een gemeenschappelijke deler. In dit geval is dat het aardgasvrij maken van (commerciële) utiliteitsbouw. Platform31 nodigt je uit om jouw ervaringen te delen in de online enquête. Dit duurt ongeveer 10 minuten. De doelgroep bestaat primair uit beleidsmedewerkers van gemeenten, die in hun dagelijkse praktijk te maken hebben met het aardgasvrij maken van vastgoed. Is deze oproep niet relevant voor jou, maar wel voor een collega? Schroom niet om de oproep door te sturen.

De link naar de enquête is beschikbaar tot medio augustus 2020. Platform31 gebruikt de uitkomsten om te bepalen welke kennis over aardgasvrije commerciële utiliteitsbouw nodig is, en hoe deze het beste gedeeld kan worden met de 355 Nederlandse gemeenten.

Via deze link start je de vragenlijst.

Gerelateerd

‘We bouwen nu hét probleem van de toekomst’

‘We bouwen nu hét probleem van de toekomst’

‘Behoefte aan eenduidig framework voor klimaatadaptieve gebouwen’

‘Behoefte aan eenduidig framework voor klimaatadaptieve gebouwen’

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren