Onze plannen in de Week van de Circulaire Economie

In de Week van de Circulaire Economie (3-7 februari) zit DGBC uiteraard niet stil. Circulariteit is tenslotte een van de vier focusthema’s van de organisatie. We zijn daarom op 3 februari aanwezig met een eigen stand op de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Daarnaast organiseert DGBC op 6 februari een rondetafelgesprek waarin de concrete belemmeringen voor een overstap naar circulaire businessmodellen in de bouw- en vastgoedwereld centraal staan.

In de Fokker Terminal in Den Haag zal Jan Kadijk (Manager Kennis en innovatie) namens DGBC op maandag aanwezig zijn bij de Nationale Conferentie Circulaire Economie. We nodigen je van harte uit om met ons van gedachte te wisselen. Nederland wordt wereldwijd gezien als een van de koplopers op het gebied van circulariteit in deze gebouwde omgeving. Een prangende vraag blijft echter hoe je circulariteit nu meetbaar maakt.

Framework

De afgelopen jaren is DGBC daarom druk in de weer geweest met dit vraagstuk. Dit resulteerde in 2018 in het document A Framework for Circular Buildings, dat leidde tot mogelijk integratie van indicatoren in BREEAM. In het afgelopen jaar werd daar het rapport Circular Buildings – een meetmethodiek voor losmaakbaarheid aan toegevoegd. De inzichten van deze rapporten delen we graag met je op 3 februari in de Fokker Terminal.

Rondetafelgesprek bij Circl

Drie dagen later, op 6 februari, nemen we tijdens een rondetafel-bijeenkomst de kansen voor circulaire businessmodellen in de bouw en vastgoedwereld onder de loep in Circl. Het doel van dit rondetafelgesprek is om vanuit verschillende rollen en perspectieven te bespreken wat partijen er in de praktijk van weerhoudt om met circulaire proposities aan de slag te gaan. Deze bijeenkomst zal worden geopend door Arnoud Walrecht van KPMG. De accountants- en consultancy-organisatie presenteerde onlangs samen met Copper8 en Kennedy Van der Laan het rapport Circulaire verdienmodellen.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken