Ontwerp Panor3Ma behaalt 3 BREEAM-NL sterren

Het ontwerp voor het nieuwe kantoor van 3M heeft een 3 sterren BREEAM-NL Ontwerpcertificaat verdiend. Tijdens de PROVADA op het DGBC-plein reikte directeur van de Dutch Green Building Council Annemarie van Doorn het certificaat uit aan Sander Dekker (commercieel manager van Cordeel) en Menno Rubbens (cepezed b.v.).

“Het behalen van het certificaat is een belangrijke milestone in het behalen van de duurzame doelstelling van de opdrachtgever”, laat Menno Rubbens weten. “Een mooie gezamenlijke prestatie”, vult Sander Dekker aan.

Medewerker centraal

Het nieuwe kantoor van 3M, internationaal technologieconcern, is een iconisch gebouw langs de snelweg A13, aan de rand van Delft. Het is een compleet rond en transparant gebouw met overal glas. “Je kunt van de ene kant van het gebouw zo naar de andere kant kijken”, vertelt Rubbens. Opvallend is ook de prominente plek van de trap. “Hiermee wordt het trapgebruik gestimuleerd. 3M heeft echt de medewerker centraal gezet.” Niet voor niets scoort het gebouw goed in de categorieën ‘Gezondheid’ en ‘Afval’. Dekker: “En dat was best een uitdaging omdat het gebouw aan de snelweg ligt.”

Oplevering

In het vierde kwartaal van dit jaar wordt het gebouw opgeleverd. Daarna verhuizen de medewerkers van 3M van hun huidige kantoor in Zoeterwoude naar het nieuwe onderkomen in Delft.

Gerelateerd

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces