Onderzoek naar de markt van duurzame eindgebruikers

Duurzaamheid is een term die tegenwoordig niet meer valt weg te denken in de bedrijfsvoering. Veel organisaties houden zich actief bezig met het verduurzamen van hun organisatie of beginnen de principes van duurzaamheid langzaam toe te passen. Ook in de gebouwde wordt al fors verduurzaamd. Maar er valt uiteraard nog een wereld te winnen.  Volgens Facility Management Nederland (FMN), de Dutch Green Building Council (DGBC) en Corporate Facility Partners (CFP) spelen eindgebruikers een sleutelrol in de grootschalige verduurzaming van de gebouwde omgeving. Maar wat willen die eindgebruikers?

Nadine Wessels, masterstudent Facility and Real Estate Management aan de Saxion Hogeschool doet in samenwerking met FMN, DGBC en CFP onderzoek naar de segmenten in de markt die openstaan voor verduurzaming. Dit om de transitie naar een duurzame gebouwde omgeving te versnellen.

Onderzoek

Voor het onderzoek is een enquête opgesteld met 23 vragen. De enquête blijft drie weken beschikbaar. Het kost ongeveer tien minuten en antwoorden worden volledig anoniem behandeld en verwerkt.

Klik hier om mee te doen aan het onderzoek.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'