'Om de Paris Proof-doelen te halen, is samenwerking noodzakelijk'

Te midden van een wereldwijde klimaatcrisis, is het nu tijd voor meer duurzame gebouwen. Tijd voor gebouwen met een drastisch lager energieverbruik. Gebouwen die Paris Proof zijn, vertegenwoordigen de toekomst van de gebouwde omgeving. Het zijn niet alleen mooie voorbeelden voor de toekomst, het biedt ontwikkelaars ook kansen om de gebouwen waar we leven, wonen, studeren en werken gezonder en duurzamer te maken. Voor het gebouw EDGE Amsterdam West is er de ambitie om het Paris Proof te maken.

EDGE Amsterdam West is een mix waarin EDGE laat zien dat design en strenge duurzaamheidsnormen goed samengaan. Het bewijst: ontwerpen met creativiteit en duurzaamheid in gedachten, is lonend en levert een goede businesscase op.

Aantal gebouwen zal verdubbelen

Alle industrieën moeten hun steentje bijdrage om de om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de temperatuur op aarde niet verder dan 1,5 °C graad te laten stijgen. Dit geldt zeker voor de gebouwde omgeving. Aangezien wereldwijd het aantal gebouwen tot 2060 zal verdubbelen en oudere gebouwen continu worden gerenoveerd, is er een urgentie voor deze industrie om Paris Proof te worden.

Samenwerking noodzakelijk

Om de Paris Proof-doelen te halen, is samenwerking noodzakelijk. Dit omvat het kiezen van de locatie, financiering, ontwerp, constructie, exploitatie en ontmanteling van het gebouw. Beslissingen die vroeg in het ontwikkelingsproces worden genomen, zullen van invloed zijn op duurzaamheidsdoelstellingen gedurende de gehele levenscyclus van het gebouw; daarom moeten duurzaamheidsdoelstellingen tijdens het hele proces in gedachten worden gehouden en moeten alle belanghebbenden het erover eens zijn.

Dit is een deel van het hele artikel over hoe EDGE aan de Paris Proof-doelstellingen werkt. Lees het hele artikel in het magazine Toekomstbouwers. 

Gerelateerd

‘We bouwen nu hét probleem van de toekomst’

‘We bouwen nu hét probleem van de toekomst’

‘Behoefte aan eenduidig framework voor klimaatadaptieve gebouwen’

‘Behoefte aan eenduidig framework voor klimaatadaptieve gebouwen’

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren