Officiële WELL training in CIRCL Amsterdam

Het Blue Building Institute organiseert op 29 november een officiële WELL training in CIRCL Amsterdam. De eendaagse workshop gaat dieper in op de theorieën en processen achter de WELL Building Standard en is afgestemd op de Nederlandse praktijk. In één dag van volledige focus krijgen deelnemers de finesses van de diverse aspecten zoals licht- en luchtkwaliteit, voeding, beweging en mentale gezondheid onder de knie.

Gezonde gebouwen

De training wordt verzorgd door Tim Beuker (Adviseur Binnenmilieu bij BBA Binnenmilieu B.V) en Gerrit-Jan Teunissen (Consultant (LEED&WELL AP, Faculty Member). Tijdens de training wordt er ingezoomd op vragen als: Wat is een gezond gebouw dan precies? Wat is de business case erachter en waar moet je dan op letten als vastgoed- of bouwprofessional?

WELL Building Standard 

De WELL Building Standard is een onafhankelijke, prestatiegerichte en wetenschappelijk onderbouwde certificering op het gebied van een gezonde gebouwde omgeving. WELL gaat uit van de mens en meet dus in welke omgeving de mens het best tot zijn recht komt qua vitaliteit, gezondheid en welzijn. Daarom kijkt WELL ook naar voeding, beweging en mentaal welzijn naast de traditionele gebouw-gebonden aspecten van een gezonde omgeving. Naast kantoren kunnen ook woningen, winkelvastgoed en wijken WELL gecertificeerd worden.

Top 3-notering

Recent maakte het International WELL Building Institute (IWBI) bekend dat Nederland in de Europese top 3 staat van landen die de WELL Building Standard adopteren. Met 49 geregistreerde projecten staan we zelfs boven Groot Brittannië (37) en Spanje (30). In 2018 alleen al gaan meer dan 500.000 vierkante meters vastgoed op voor een WELL certificering.

Meer weten over de training? Of wil je je aanmelden? Kijk dan op de site van het Blue Building Institute.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2