Noorse Sverre Tiltnes eerste voorzitter van BREEAM Europe Board

De nieuwe BREEAM Europe Board heeft Sverre Tiltnes, CEO van de Noorse Green Building Council (NGBC), gekozen als eerste voorzitter.

Tiltnes is een toonaangevende vernieuwer in de Noorse bouw- en vastgoedsector. Hij werkt er hard voor om de markt te overtuigen van de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Voor zijn benoeming als CEO van de Noorse Green Building Council, werkte hij vijf jaar als manager van het EcoBuild-programma van Noorwegen. Ook was hij projectleider van het keuzeproces voor een duurzaamheidslabel voor Noorwegen. Dit leidde ertoe dat BREEAM werd gekozen als de nationale milieu-beoordelingsmethode.

BREEAM Europe Board
De BREEAM Europe Board is opgericht om te helpen een strategische koers te kiezen om zo het National Scheme Operator-netwerk in Europa verder te ontwikkelen. De board heeft een vertegenwoordiger van elk deelnemend land. BREEAM National Scheme Operators zijn al actief in Noorwegen, Nederland, Spanje, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken