‘Noodzaak verduurzaming kantoren duidelijk, tijd voor concrete stappen’

Martin Mooij, programmamanager van het Deltaplan, sprak met Vastgoedjournaal.nl over de huidige stand van zaken voor het verduurzamen van het kantorenbestand in Nederland. Dat is terecht een megaopgave te noemen. Zo telt Nederland maar liefst 92 miljoen verhuurde kantoormeters die verduurzaamd moeten worden.

Martin Mooij is namens DGBC tevens betrokken bij het Klimaatakkoord. Mooij vertelt aan Vastgoedjournaal.nl: “We zijn het allemaal eens over de noodzaak van het Paris Proof maken van vastgoed en duurzaamheid staat op de agenda. Maar een concreet stappenplan met handvatten voor de sector hebben we nog niet, dus daar richten we ons nu op. We merken dat er nog best veel misverstanden zijn over welke stappen je kunt nemen en welke verplichtingen eraan komen.” Lees het volledige artikel hier.

Congres op 13 november

Meer weten over de verduurzamingsopgave en de uitdagingen voor vastgoedeigenaren? Kom naar het VJ congres ‘Mega-opgave voor kantoor-eigenaren’ op 13 november in Amsterdam. DGBC is aanwezig en directeur Annemarie van Doorn zal je verder bijpraten

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken