Nomineren voor Goverment Leadership Award kan nog tot 2 september

De World Green Building Council is in november de trotse gastheer van de tweede Goverment Leadership Award. Deze awarduitreiking is onderdeel van de COP-19 in Warschau, Polen. Nomineren voor deze internationale prijs is nog mogelijk tot maandag 2 september.

De WorldGBC Goverment Leadership Award beloont internationaal gezien het beste overheidsbeleid op het gebied van duurzaam bouwen. De award moet ervoor zorgen dat andere overheden geïnspireerd worden om ook een groen bouwbeleid na te streven.

Tweede keer
Het tweejaarlijkse evenement werd voor het eerst gehouden in 2011, en was een doorslaand succes. Uit steden over de hele wereld kwamen nominaties. De winnaars werden gekozen door een deskundige jury bestaande uit ICLEI-International, UN-HABITAT en de WorldGBC.
Het is de verwachting dat deze editie van de Goverment Leadership Award de vorige editie zal overtreffen.

Inschrijven
De inschrijftermijn voor nominaties is geopend op 3 juni 2013 en sluit op maandag 2 september 2013. Eén award zal worden gegeven voor algemene kwaliteit. Daarnaast worden er prijzen voor bepaalde categorieën uitgereikt.

Inzendingen worden beoordeeld op de volgende criteria:

- Effectiviteit van het initiatief

- Kosteneffectiviteit

- Adequaat antwoord op de klimaatverandering en de impact op het milieu

- Leiderschap en innovatie

- Relevantie

Kijk op de website van de WorldGBC voor informatie over inschrijven

Gerelateerd

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’