Nieuwe medewerkers bij Dutch Green Building Council

Als gevolg van interne verschuivingen en een nieuwe focus heeft de Dutch Green Building Council (DGBC) nieuwe medewerkers aangetrokken: Maikel de Laat, Thomas Metz, Martin Mooij, Ferdinand Wieman en Suzanne van der Zaan. Naast de BREEAM-NL activiteiten komt de nadruk de komende jaren ook te liggen op het ontwikkelen en verspreiden van kennis over duurzaam bouwen.

Maikel de Laat (1989) is in januari 2015 gestart als medewerker Certificering en Helpdesk. Hij is voornamelijk verantwoordelijk voor een goede online informatievoorziening op www.breeam.nl voor experts, assessoren, participanten en iedereen die nog vragen heeft over DGBC of de BREEAM-NL keurmerken. In 2014 heeft Maikel zijn master Planologie afgerond aan de Universiteit Utrecht. Voor zijn afstuderen heeft hij voor de Gemeente Den Haag onderzoek gedaan naar participatie van internationale organisaties in gebiedsontwikkeling van het parkgebied van de Internationale Zone in Den Haag. Direct na zijn studie planologie is Maikel begonnen bij de gemeente Woerden als Wabo vergunningverlener.

Ir. Thomas Metz (1979) is op 1 april gestart als Senior Projectmanager. Vanuit deze rol is hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en coördineren van (deel)programma’s en projecten. Daarnaast zal hij zich bezig gaan houden met het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten voor DGBC.
Thomas heeft zich, onder andere bij energiebedrijf Nuon en adviesbureau Royal HaskoningDHV ontwikkeld als adviseur en onderzoeker op het gebied van duurzaam bouwen. Hij was betrokken bij diverse advies-, beleid- en onderzoeksprojecten en spreekt zowel de taal van het bedrijfsleven als van overheden. Met een duidelijke expertise op het gebied van duurzaamheid en energie voor gebouwen en hun omgeving. Bij BenR Adviseurs voor duurzaamheid heeft Thomas Metz de afgelopen jaren bij diverse projecten de rol vervuld van BREEAM-NL Expert en BREEAM-NL Assessor.
 
Ir. Martin Mooij (1962) is per 23 maart 2015 in dienst getreden als Hoofd Certificering en Beheer. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de BREEAM-NL schema's. Martin is opgeleid als architect aan de TU-Delft en heeft zich tijdens na zijn studie gericht op flexibele woningbouw. Vervolgens heeft hij 5 jaar als projectontwikkelaar bij systeembouwer Fort Bouw gewerkt, waar hij zowel een woningbouw als een unitbouwsysteem heeft afgestemd op de regelgeving en de certificering van deze systemen heeft  verzorgd. In 1998 is hij naar Ecofys gegaan, adviesbureau op het gebied van energiebesparing, duurzame energie en duurzaam bouwen. Binnen Ecofys heeft de unit energie in de gebouwde omgeving geleid en een groot aantal gemeenten, bouwpartijen geadviseerd. Vanuit Ecofys is hij vanaf de beginperiode betrokken geweest bij van DGBC. Voor zijn komst naar DGBC was Martin verantwoordelijk voor het Public en Real Estate segment bij Nuon.
 
Ferdinand Wieman MSc (1983) is per 1 maart 2015 in dienst getreden als Marketingmanager. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het doorontwikkelen van het marketingbeleid. Ferdinand komt van Duurzaam Gebouwd, waar hij als Manager Marketing & Events eindverantwoordelijk was voor het opzetten van het marketingbeleid en het organiseren van diverse seminars, congressen, het Green Tie Gala en de verkiezing Duurzame 50 Vastgoed NL. Daarvoor heeft Wieman gewerkt bij VNU Exhibitions, waar hij als Delegate Marketeer Strategie Summits verantwoordelijk was voor het uitnodigen, het interviewen van en het onderhouden van contacten met bestuurders / directieleden van grote en innovatieve organisaties uit de energie-, bouw- en vastgoedsector.

Suzanne van der Zaan (1988) is per 1 februari 2015 in dienst als secretaresse bij DGBC. Na haar opleiding allround secretaresse heeft Suzanne gewerkt bij een groothandelsbedrijf voor scheepsleveranciers gewerkt. Naast haar werkzaamheden als secretaresse viel ook commerciële binnendienst binnen haar takenpakket. Daarna werkte zij als secretaresse en ondersteuning voor managers bij verschillende organisaties.

Gerelateerd

DGBC officiële alliantiecoördinator VN Sustainable Development Goal 11

DGBC officiële alliantiecoördinator VN Sustainable Development Goal 11

Aantal BREEAM-NL certificaten verdubbeld in 2021

Aantal BREEAM-NL certificaten verdubbeld in 2021

EU Taxonomie raakt bouw- en vastgoedsector

EU Taxonomie raakt bouw- en vastgoedsector