Nieuwe DGBC-participant Duradis stelt zich voor

Duradis heeft zich onlangs aangesloten als participant van de Dutch Green Building Council, de grootste maatschappelijke netwerkwerkorganisatie voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Duradis stelt zich graag even voor.

Duradis is gespecialiseerd in financiële duurzaamheid voor vastgoed. Als je gaat bouwen of verbouwen, wil je vooraf weten hoe investeringen uitpakken. Zijn de keuzes die je maakt wel zo efficiënt op de lange termijn? En hoe zit het met duurzaamheid? Duradis geeft dat inzicht. We houden rekening met alle aspecten van het bouw- en beheerproces. En we durven anders naar een gebouw te kijken. We nemen niet alleen de vorm en functie onder de loep, maar kijken naar de gehele levensloop van vastgoed. Alleen dan kun je beheersbaar bouwen met duurzaam vastgoed. Van een Life Cycle Costing analyse en het berekenen van de Total Cost of Ownership tot het meten van de duurzaamheidsprestatie van een gebouw; onze duurzaamheidsexperts brengen alle kosten in kaart. 

Op welke wijze is duurzaamheid ingebed in jullie organisatie?

Duradis ademt duurzaamheid. Het zit in ons DNA. Onze duurzaamheidsexperts zijn dagelijks bezig met het verduurzamen van vastgoed. We beoordelen niet alleen de duurzaamheidsprestatie bij nieuwbouwprojecten en grootschalige. We hebben ook de expertise in huis om bestaande gebouwen van het BREEAM-NL In-Use keurmerk te voorzien. Hierbij kijken we altijd naar de flexibiliteit van een gebouw. Welke rol vervult het pand? Voldoet het nog aan de huidige regelgeving rondom ventilatie en isolatie? Of het nu gaat om woningen, kantoren, monumentale panden of kerken; voor ieder gebouw zoeken wij een duurzame herbestemming.

Waarom zijn jullie participant geworden van DGBC?

Het netwerk van DGBC zien wij als een mooie kans om onze zichtbaarheid binnen de branche te vergroten. Andere duurzaamheidsexperts leren kennen en mooie, nieuwe samenwerkingen aangaan. Binnen het DGBC-netwerk zit veel kennis. Door participanten te ontmoeten en kennis te delen, zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen. Andersom nemen wij andere participanten graag mee in onze visie op duurzaamheid. En we delen graag onze expertise als het gaat om beheersbaar bouwen met duurzaam vastgoed. Want dat is waar onze specialisten zich dagelijks hard voor maken.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen