Nieuwe award: Meest Duurzame Bouwvrouw 2014. Nomineren kan nu!

De vastgoedwereld is een nieuwe award rijker. Vanaf dit weekend is de website voor de meest Duurzame Bouwvrouw 2014 live. Via deze website kunnen bezoekers hun favoriet nomineren. De inschrijving duurt tot en met 17 april. Dan worden de genomineerden bekendgemaakt tijdens een event in het Dubo Trade Centre te Zaltbommel. De winnaar wordt gekozen tijdens Ecobouw 2014 in september.

De award is niet een zoveelste stempel om publiciteit mee te genereren, aldus de organisatie. Zij stellen: “Met deze verkiezing vieren wij bewust die vrouwen in de bouw die duurzaamheid juist een dubbele inhoud geven. Een duurzame bouwvrouw leidt de business naar economisch rendement, zorgt voor meer arbeidsplaatsen en dat op een maatschappelijk verantwoorde manier. Zij vindt daarbij de juiste balans tussen people, planet en profit in de praktijk. Daarnaast combineert zij dit succesvol met haar vrouwelijkheid. Duurzaam is namelijk ook een synoniem voor bestendig, betrouwbaar en standvastig. En dat zijn onze krachtige vrouwelijke leiders in de bouw. Zij bouwen voor mensen. Zonder bravoure. En inspireren daardoor andere vrouwen.”

De vak­ju­ry be­staat uit zeer ervaren pro­fes­si­o­nals met uiteenlopende achtergronden in de sector duurzaam bouwen. Jacqueline Cramer, Marjet Rutten (Directeur Constructief, schrijfster, dagvoorzitster), Marit Overbeek (Coördinator Online Redactie Bouw), Mascha van den Heuvel (Directeur Dubotechniek bedrijven) en Jan Willem van de Groep. De jury werpt haar scherpe blik op de ingezonden nominaties.

Nomineren kan vanaf nu. Bekijk ook de website.

Foto: duurzamebouwvrouw.nl

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken