Nieuw crossmediaal BREEAM Magazine nu beschikbaar

Zoals veel ontwikkelingen dit jaar online hun weg vonden, is nu ook het nieuwste BREEAM Magazine digitaal beschikbaar. De editie van 2020 herbergt naast inspirerende verhalen onder meer ook video’s van projecten en betrokken partijen die een kijkje achter de schermen geven.

Zo laat Hesselink Koffie zien hoe koffiebranden en duurzaamheid hand in hand gaan, brengen we een bezoek aan ING’s indrukwekkende hoofdkantoor in Amsterdam en aan de Reehorst - dat fungeert als de groene thuisbasis van de Triodosbank. Daarnaast zoomen we in op de relatie tussen Paris Proof en BREEAM-NL In-Use en kijken we uiteraard hoe BREEAM-NL kan bijdragen aan gezonde kantoren in coronatijd.

Duurzame ambities

Want om dat thema kunnen we dit jaar natuurlijk niet heen. Meer dan ooit zijn we ons bewust van onze leef- en werkomgeving. Gelukkig zien we dat duurzaamheid niet ten koste gaat van de huidige crisis. Partijen die een BREEAM-ambitie afspraken, komen die belofte na en laten hun duurzaamheidsambities niet varen. En op die manier blijft de duurzame koers van BREEAM ook in complexe tijden ongewijzigd.

Stip op de horizon

Edwin van Noort, manager van de afdeling Ontwikkeling en Beheer, weet de stip op de horizon het in zijn voorwoord treffend samen te vatten. “De BREEAM-certificaten, credits en bewijslast zijn slechts een middel. Toekomstbestendige gebouwen en gebieden die bijdragen aan het welzijn van mens en omgeving: dat is waar we dit voor doen.”

Bekijk hier het BREEAM Magazine 2020

Gerelateerd

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen

Whitepaper helpt architecten vroeg in het bouwtraject duurzame keuzes te maken

Duurzame keuzes architecten doorslaggevend in het ontwerpproces

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving