Natuurinclusief bouwen aan de toekomst

Prinses Irene was erbij, minister Van der Wal (Natuur en Stikstof) ook, net als ruim honderd bestuurders en experts uit de groen- en bouwsector, waaronder DGBC. Samen waren ze gisteren te gast bij NL Greenlabel, om te bespreken hoe de waarde van groen in de leefomgeving verdubbeld kan worden in 2030.

Onder begeleiding van Lodewijk Hoekstra (NL Greenlabel en bekend als televisietuinman) en Jelle de Jong (IVN) deelden de aanwezigen kennis en maakten ze plannen hoe te komen tot een versnelling in het natuurinclusief bouwen.

Prinses Irene hield een voordracht over de relatie tussen mens en natuur, terwijl Bram Büscher (WUR) vertelde over de samenhang tussen economie en natuur. Onno Dwars (Ballast Nedam Development) liet zien dat natuurinclusief bouwen al gebeurt, dat het niet duurder is én dat het iets is dat we allemaal moeten willen, vanwege de grote voordelen op het vlak van gezondheid, klimaat en biodiversiteit.

Pablo van der Lugt (TU Delft) benadrukte dat juist het grootschalig inzetten op de teelt van biobased materialen ook weer kan leiden tot nieuwe verdienmodellen bij boeren. Dit biedt de boeren een oplossing voor verkleining van de veestapel en zorgt bovendien voor meer CO2-vastlegging.

Minister Van der Wal was blij met alle ideeën en plannen die ze hoorde. “Natuurinclusief bouwen brengt de natuur dichtbij onze dagelijkse omgeving en ons dagelijks leven. Het levert een belangrijke bijdrage aan de basiskwaliteit natuur en helpt ons bij het vinden van een balans waarbij economie en natuur allebei kunnen floreren”.

SDG's

Logo voor Goede gezondheid en welzijnGoede gezondheid en welzijn | Logo voor Duurzame steden en gemeenschappenDuurzame steden en gemeenschappen | Logo voor KlimaatactieKlimaatactie | Logo voor Leven op het landLeven op het land

Gerelateerd

Royal HaskoningDHV: ‘Het bewustzijn rondom duurzaamheid is in de hele keten doorgedrongen'

Royal HaskoningDHV: ‘Het bewustzijn rondom duurzaamheid is in de hele keten doorgedrongen'

G&S&: ‘Duurzaamheid is sexy geworden’

G&S&: ‘Duurzaamheid is sexy geworden’

DGBC steunt ontwikkeling Whole Life Carbon Roadmap door EU 

DGBC steunt ontwikkeling Whole Life Carbon Roadmap door EU