Nationale SDG actiedagen gaan beginnen 

Vandaag zijn de SDG Action Days gestart, dit is hét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals. Dit jaar pakt SDG Nederland groter uit dan ooit met vier dagen vol lokale acties (23 t/m 26 september), én het hoofdevenement op 27 september in het KIT, Amsterdam. SDG Nederland heeft een groots programma opgezet met interactieve workshops, debatten en optredens. Deelnemers horen welke doelen extra aandacht vragen en hoe we deze gezamenlijk dichterbij kunnen brengen. DGBC doet mee aan het actieprogramma tijdens het hoofdevenement.

Hoofdevenement

Dagvoorzitter van het hoofdevenement op 27 september is Bahram Sadeghi, die opzienbarende sprekers ontvangt, vurige debatten gaat leiden en een rijk inspiratie- en actie-programma aankondigt. Het openingswoord komt van minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), onder de sprekers zijn Yousri Mandour (veranderings- en innovatie-expert) en Virginia Yanquilevich (CEO Dopper). 

Actieprogramma

DGBC gaat meedoen aan het actieprogramma. Onder het motto ‘Duurzame organisaties werken in een duurzaam gebouw’,  laten we mensen zien hoe ze via het Paris Proof Commitment hun CO2-doelen kunnen behalen. Dat kan binnen, bijvoorbeeld door de thermostaat lager te zetten, maar ook door ingrepen aan het gebouw. DGBC deelt de zaal met MVO Nederland, het Klimaatplein, maar ook Unicef is erbij. 

Lees het gehele programma van de SDG Action Day en het bijbehorende actieprogramma

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'