MVO partnermanifest Bouwkeramiek ondertekend

De vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) gaat de komende jaren maatschappelijk verantwoord ondernemen actief in de sector verankeren. KNB ontwikkelde daartoe een Werkprogramma Duurzaamheid dat mede in afstemming met MVO Nederland tot stand kwam.

Om de nieuwe samenwerking op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen te bekrachtigen werd afgelopen maandag door beide partijen een MVO partnermanifest ondertekend.

Kwetsbaar
Het manifest voorziet erin, dat KNB samen met MVO Nederland het maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen binnen de sector verder versterkt. De eerste stappen hiertoe werden gezet met een MVO-stakeholdersmeeting eind december 2012. Tijdens deze bijeenkomst van MVO Nederland met ketenpartners van de sector, stelde KNB zich kwetsbaar op met als doel reflectie op beleving en betekenis van de keramische industrie en producten. Duidelijk werd dat samenwerking in de keten goede dingen kan brengen.

Lees verder

Bron: Duurzaam Gebouwd

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken