Mitsubishi Elevator Europe lanceert eerste lift ter wereld die gereed is voor C2C certificering: de MOVE

Mitsubishi Elevator Europe heeft vandaag de lancering van de MOVE bekend gemaakt. De MOVE is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en volledig ontworpen langs de cradle-to-cradle (C2C) filosofie. Zodra de eerste liften operationeel zijn (Q1 2020), zal de MOVE een officieel C2C type-certificaat  ontvangen. Hiermee is Mitsubishi Elevator Europe de eerste leverancier ter wereld met een C2C gecertificeerd lifttype.

De MOVE is gebaseerd op een LEAN ontwerp en productieproces, dat uitgaat van optimale betrouwbaarheid en lage milieu impact. Dit vertaald zich onder andere door in het feit dat voor de productie van de lift ruim 25% minder grondstoffen worden gebruikt dan gemiddeld in de markt. Vanuit het circulaire uitgangspunt, is de MOVE dusdanig ontworpen dat alle componenten gemakkelijk gedemonteerd kunnen worden. Dit betekent ook dat in het productie- en montageproces gewerkt wordt volgens het ‘niet-lassen, niet-lijmen’-principe. Zodoende worden definitieve verbindingen van componenten voorkomen en wordt recycling en hergebruik makkelijker gemaakt.

In tegenstelling tot de bestaande Japanse Mitsubishi lifttypes, wordt de MOVE volledig geproduceerd in Nederland met gebruikmaking van uitsluitend Europese toeleveranciers. Dit is gedaan om ook de milieu impact van het logistieke proces achter de productie verder te reduceren. In samenwerking met alle toeleveranciers wordt via uitgebreide levenscyclusanalyses bovendien hard gewerkt aan het verkrijgen van een “Environmental Product Declaration” (EPD cerfiticaat).

Lees verder op mitsubishi-liften.nl

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'