Mitsubishi Elevator Europe en ABN AMRO werken samen om circulaire bouw te stimuleren

DGBC-participanten Mitsubishi Elevator Europe en ABN AMRO werken samen aan de verduurzaming van de bouw. In de Veenendaalse fabriekshal van de dienstverlener in verticale mobiliteit Mitsubishi, tekenden zij een samenwerkingsovereenkomst. 

In de Veenendaalse fabriekshal van de dienstverlener in verticale mobiliteit Mitsubishi, tekenden Evert Visser (Senior Managing Director, Mitsubishi Elevator Europe) en Miranda Stokkingreef (CEO, ABN AMRO Asset Based Finance) een samenwerkingsovereenkomst (zie foto). Hierin benoemen beide partijen hun partnerschap in de circulaire bouw projecten van Mitsubishi, M-Use® genoemd.

Circulaire lift

Mitsubishi werkt al geruime tijd aan verduurzaming in de bouwsector. Zo kwam het bedrijf in 2016 als eerste met een circulaire lift op de markt waarbij betaald wordt op basis van gebruik, genaamd M-Use®. Hierin blijft, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is, Mitsubishi eigenaar van de lift. Doordat Mitsubishi in deze contracten ook nog eens verantwoordelijk is voor onderhoud van de liften, gaat een lift tientallen jaren langer mee. Wanneer een lift uiteindelijk vervangen moet worden, zal Mitsubishi de materialen hergebruiken of recyclen.

Visie

Ook ABN AMRO heeft een duidelijke visie op circulariteit en duurzaamheid. Duurzaamheid is opgenomen in de kernstrategie van de bank. Dit werd in 2017 nog maar eens bevestigd met de opening van het circulaire paviljoen Circl op de Amsterdamse Zuidas. ABN AMRO erkent het potentieel van de M-Use® contracten. Daarom gaan beide partijen een langdurige samenwerking aan om de circulair gebouwde omgeving in Nederland verder te stimuleren. Met ABN AMRO als financiële partner kan Mitsubishi haar rol als duurzame leverancier van verticale mobiliteit in Nederland verder verstevigen.

Miranda Stokkingreef, CEO ABN AMRO Asset Based Finance, is trots op de samenwerking met Mitsubishi: “ABN AMRO wil klanten graag begeleiden in hun transitie naar een duurzame onderneming. Daarbij zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe businessmodellen. Met Mitsubishi als partner en het M-Use® project zetten we nu een concrete stap naar een groenere bouwsector.”

Krachten bundelen

“Om je duurzame ambities te realiseren is samenwerking met andere partijen een must. Door onze krachten te bundelen verwacht ik dat we de markt een nog betere oplossing kunnen gaan bieden", aldus Evert Visser. “Ik ben ervan overtuigd dat het instappen van ABN AMRO als financierende partner verder zal bijdragen aan het toepassen van ons circulaire model in verschillende projecten. Niet alleen voor grote ontwikkelaars, maar ook voor kleine VvE’s wordt M-Use® nu nog toegankelijker. Uiteindelijk is dit ook ons doel als Mitsubishi, namelijk zorgen dat de duurzame transitie waar we met z’n allen voor staan voor iedereen mogelijk is.”

Gerelateerd

Oproep Annemarie van Doorn: ‘Benut deze kans om Nederland duurzaam te herstellen’

Oproep Annemarie van Doorn: ‘Benut deze kans om Nederland duurzaam te herstellen’

UPDATE: DGBC annuleert en verplaatst evenementen, maar blijft (online) samenwerken

UPDATE: DGBC annuleert en verplaatst evenementen, maar blijft (online) samenwerken

Subsidiemogelijkheden voor verduurzamen gebouwen

Subsidiemogelijkheden voor verduurzamen gebouwen