Mijlpaal Amsterdam RAI: 100% recycling afval

Met 100% recycling op afval, internationale duurzaamheidscertificaten, de plaatsing van 1.632 zonnepanelen en een aangescherpt MVO-beleid, werkt Amsterdam RAI hard aan haar ‘groene’ ambities. Met als credo ‘Creating a great environment to meet’ wil Amsterdam RAI zich de komende jaren op het gebied van duurzaamheid verder ontwikkelen tot één van de zichtbare koplopers in de Europese beurs- en congresindustrie. Dit staat te lezen in de zesde editie van het RAI Duurzaamheidsverslag dat vandaag is verschenen.

Duurzaamheid is belangrijk voor Amsterdam RAI. Al sinds 2007 werkt de RAI met een ambitieuze organisatie aan een duurzame omgeving waarin succesvolle ontmoetingen kunnen plaatsvinden. Met een balans tussen het vergroten van welzijn, het verminderen van  impact op het milieu en het versterken van ‘communities’ worden RAI-breed initiatieven ontplooid én gerealiseerd.

Best-in-class afvalbeleid

Kroon op het werk in het afgelopen jaar is het behalen van ‘Zero waste’. Sinds 2007 heeft Amsterdam RAI zich actief ingezet om haar afvalbeleid te optimaliseren. Resultaat is dat het afval nu voor 100% wordt gerecycled. Tegelijkertijd is de totale afvalproductie met 30% afgenomen.

Internationale certificering

Ook op gebied van certificeringen was het een bijzonder jaar. Naast het 4-sterren BREEAM-NL Ontwerpcertificaat voor het nieuwe gebouw RAI Amtrium, wist de RAI drie gouden awards voor duurzaamheid te behalen: EarthCheck Gold, Green Key Gold en AIPC Gold. “We zijn trots op behaalde waardering die onze voortrekkersrol in de beurzen- en evenementensector onderstreept”, aldus algemeen directeur Hans Bakker. Het RAI Amtrium gaat in mei 2015 open.

Ambitieus beleid

Het afgelopen jaar stond volgens Hans Bakker in het teken van het herijken van haar MVO-beleid en het vaststellen van een vernieuwde MVO-ambitie voor de komende vijf jaar. “Wij geloven in de kracht van een duurzame verbinding met onze klanten, zakelijke relaties en omgeving. Het afgelopen jaar hebben we, mede door goed naar hen te luisteren, ons MVO-beleid kunnen herijken. Willen we met duurzaamheid meerwaarde bieden, dan zullen we ons duurzaamheidsbeleid naar hen toe nog relevanter en meer zichtbaar moeten maken. Die uitdaging gaan we graag aan!”

GRI B

Het nieuwe beleid, de behaalde resultaten, uitdagingen en kansen tot verbetering zijn te lezen in de zesde editie van het duurzaamheidsverslag van Amsterdam RAI. Het verslag is gemaakt in samenwerking met Dipped in Green Communication en opgesteld volgens de richtlijnen van de GRI B (Global Reporting Initiative). Het volledige duurzaamheidsverslag 2013 is hier te lezen. 

Bron: Amsterdam Rai 

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2