Meerdere Green Business Clubs van start

De officiële oprichting van een drietal nieuwe lokale Green Business Clubs lijkt steeds dichterbij te komen. Begin juli vonden er een aantal bijeenkomsten plaats. De GBC’s Beatrixkwartier, Utrecht Centraal en Groene Hart – Middelland zaten met elkaar om de tafel.

Een dertigtal geïnteresseerden kwam bij elkaar tijdens de start bijeenkomst voor GBC Groene Hart- Middelland. Deze GBC richt zich voorlopig op het kantorenpark Middelland in Woerden. Ook afgevaardigden van de gemeente en de provincie waren aanwezig. Er komt eind augustus een nieuwsbrief waarin alle ontwikkelingen op een rijtje staan.

Utrecht

Ook in Utrecht kwam men bij elkaar. ProRail, Jaarbeurs, NS, Rabobank, Movares en de gemeente Utrecht hebben uitgesproken zich te willen committeren aan GBC Utrecht Centraal. Hoogstwaarschijnlijk haken er nog een aantal partijen aan, maar men gaat aan de slag! Er zijn een aantal projecten benoemd waarover binnenkort meer informatie verschijnt. Er zal onder andere iets gebeuren tijdens de Dag van de Duurzaamheid. Hou de website in de gaten!

En het Beatrixkwartier

GBC Beatrixkwartier sluit het rijtje af. Na een zinvol overleg tussen MN, PostNL, het CAK, Bouwinvest en de gemeente Den Haag zijn er een drietal startprojecten geformuleerd. In samenwerking met APPM en DGMR neemt GBC Beatrixkwartier vervolgstappen om zo spoedig mogelijk de eerste resultaten te boeken.

Gerelateerd

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Europees manifest voor een duurzame gebouwde omgeving 

Europese Raad keurt Energy Performance of Buildings Directive (EPBD IV) goed.

Definitief groen licht voor EPBD IV

Maak kennis met onze nieuwe partner Magnus Group

Maak kennis met onze nieuwe partner Magnus Group