Lemaitre nieuwe voorzitter van Europe Regional Netwerk van de WorldGBC

Christine Lemaitre, CEO van DGNB (Duitse Green Building Council) is verkozen tot voorzitter van het Europe Regional Netwerk van de WorldGBC. Ze wordt voorzitter voor de periode 2014-2016.

Lemaitre is een bouwkundig ingenieur en is sinds 2010 CEO van DGNB. Eerder heeft zij verschillende functies bekleed op het gebied van research en development. Ze is ook bestuurslid van de Sustainable Building Alliance. Daarnaast zit ze in de stuurgroep van het Europe Regional Network.

Verder transformeren

Paul King, CEO van UKGBC zal plaatsmaken voor Lemaitre. Hij heeft het netwerk geleid sinds de oprichting in 2010. Onder zijn leiding is het netwerk gegroeid van 26 naar 34 landen. King over de aanstelling van Lemaitre: "Christine en ik hebben lang samengewerkt voor de WorldGBC. Ik ben erg blij om haar te verwelkomen als onze nieuwe voorzitter. De afgelopen jaren is een echt 'netwerk' ontstaan. D​e komende jaren zullen belangrijk zijn voor de verdere groei van het netwerk. Christine's leiderschap zal ongetwijfeld helpen om met ons individuele en collectieve werk de vastgoedmarkt verder te transformeren. "

Lemaitre

Lemaitre reageert: "Ik kijk uit naar het voorzitterschap en wil de samenwerking tussen de Europese GBCS verder bevorderen op het gebied van kennisontwikkeling, openbare orde, awards en onderzoeksprogramma's. Paul heeft goed werk verricht om van het Europerse netwerk een echte eenheid te maken. Nu is het de uitdaging verder te bouwen."

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen