Leiderschapstafels PROVADA: wat is Green Leadership?

Met de klimaatdoelstellingen in het vooruitzicht, neemt de de roep om groen leiderschap in de bouw- en vastgoedwereld ieder jaar weer toe. Daarom organiseert DGBC in samenwerking met PROVADA en PropertyNL ook dit jaar weer de Green Leader Award. De beoordelingscriteria worden dit jaar bepaald tijdens leiderschapstafels op de PROVADA. 

De prijs werd in 2016 in het leven geroepen omdat in de transitie naar een duurzame en circulaire gebouwde omgeving een fundamentele verandering in leiderschap nodig is. In aanmerking voor de felbegeerde prijs komen mensen die in deze transitie echt leiderschap tonen, buiten de gebaande paden treden en hiermee aantoonbaar succesvol zijn. De vierde editie van de Green Leader Award komt er echter iets anders uit te zien dan in de vorige drie jaargangen.

Paris Proof en circulariteit

Tijdens de aankomende editie van PROVADA op 4,5 en 6 juni worden speciale leiderschapstafels georganiseerd in samenwerking met een aantal DGBC Themapartners. Deze leiderschapstafels hebben een tweeledige functie. Enerzijds, breed draagvlak creëren voor de doelstellingen van de programma’s Paris Proof en Circulariteit en daarnaast het in het vizier krijgen welke aspecten van leiderschap binnen de gehele bouw- en vastgoedketen van belang zijn. Die laatste genoemde aspecten vormen tevens belangrijke input voor de beoordelingscriteria van de Green Leader Award 2019.

Deelnemende partijen

Welke partijen schuiven er aan die tafels aan is dan de hamvraag? Voor het thema Paris Proof zullen Bouwinvest, ING REF, INNAX, Signify (voorheen Philips Lighting) en NUON Vattenfall elk een leiderschapstafel organiseren. Rondom het thema Circulariteit wordt het gesprek aangegaan onder leiding van partner AM. Aan deze tafels wordt op C-level besproken wat voor beleid, welke technieken en welke financiële middelen er nodig zijn om tot een Paris Proof of circulair gebouwde omgeving te komen en welke rol leiderschap hierin speelt. De uitkomsten van deze gesprekken worden op de slotdag (6 juni) van de PROVADA besproken om 15.00 uur in Forum 2. De voorzitters van de tafels gaan dan het gesprek met elkaar aan onder leiding van Tom van ’t Hek.

Illustere voorgangers

Wie vervolgens de Green Leader wordt van dit jaar, wordt bekend gemaakt tijdens het gala van de Dutch Green Building Week in september 2019. Deze duurzame leider treedt daarmee in de voetsporen van Onno Dwars, VolkerWessels (2016), Peter Göbel, ING Real Estate Finance (2017) en Anneke de Vries, Albert Heijn (2018).

 

Gerelateerd

De Reehorst: nieuwe gezonde werkomgeving voor Triodos-medewerkers

De Reehorst: nieuwe gezonde werkomgeving voor Triodos-medewerkers

Enorme renovatieopgave vraagt opdrachtgever met lef

Enorme renovatieopgave vraagt opdrachtgever met lef

Predictive twins oplossing voor uitdagingen in de bouw

Predictive twins oplossing voor uitdagingen in de bouw