Lancering INSIDE/INSIDE op 24 oktober

INSIDE/INSIDE is hét centrale online platform waarop objectief inzichtelijk is hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is. En op 24 oktober is het zover: dan wordt INSIDE/INSIDE officieel gelanceerd tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Circulariteit

Met het oog op onze toekomst veranderen we ook de eisen die we stellen aan onze interieurs. We worden steeds kritischer en selectiever in onze zoektocht naar de mooiste, meest innovatieve materialen en producten. Circulariteit is key. Re-use, recycling, hernieuwbare grondstoffen en materialen zijn daarbij onmisbaar. Voor duurzame en circulaire gebouwen bestaan er al langere tijd richtlijnen, wetten en labels. Voor interieur echter nog nauwelijks, maar dat gaat nu veranderen.  

Hoe werk INSIDE/INSIDE?

Door middel van selectie van afwerkingsmaterialen, meubilair en andere aspecten in het interieur kan er een berekening worden gemaakt van het gehele interieur. Na invoering van aantallen en m2 wordt de totale Environmental Footprint berekend in Euro’s. Dit getal in euro’s, ook wel de schaduwprijs genoemd, geeft de kosten aan die noodzakelijk zijn om de milieuimpact te compenseren. Kortom, een product met lage schaduwkosten is beter dan een product met hoge schaduwkosten. INSIDE/INSIDE maakt het dus mogelijk om producten met elkaar te vergelijken en zo bewust duurzame keuzes te maken.

Zorg dat je erbij bent!

Datum: 24 oktober 2018
Locatie: DDW Broeinest, Torenallee 45 Eindhoven
Tijd: 18.00 uur – 19.00 uur
Meer info: https://www.insideinside.nl/

 

INSIDE/INSIDE is ontwikkeld door Dutch Green Building Council (DGBC), NIBE en Ex Interiors. 

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken