KONE wil kennis leveren en gezamenlijk CO₂-uitstoot reduceren

“De producten die wij leveren voor de gebouwde omgeving, moeten duurzaam zijn”, zegt Harold Bussing, algemeen directeur van KONE Nederland. “Wij doen dit vanuit een stuk verantwoordelijkheidsgevoel. Onze installaties verbruiken immers stroom en we produceren heel veel materialen. Ik vind dat je daar zeer bewust mee moet omgaan.”

KONE, marktleider op het gebied van liften, roltrappen en automatische deuren, is betrokken bij de gehele levensloop van een gebouw. “Vanaf de prille nieuwbouw tot en met de sloop”, knikt Bussing. “We hebben in de loop der jaren al veel gedaan aan energiebesparing, regeneratie, stand-by functies, LED verlichting en energiezuinige machines. We hebben voor 15 typen liften een A-label. Daarnaast kijken we goed naar de materialen die we gebruiken. 90 procent van de componenten die we toepassen is recyclebaar.”

Certificering is ook belangrijk binnen KONE. “We hebben bijvoorbeeld het CO₂-Prestatieladder certificaat behaald, niveau 5, en we zijn ISO-gecertificeerd.” KONE geeft bovendien jaarlijks een corporate sustainability rapport uit met de voortgang van de duurzaamheidsdoelstellingen, zoals de CO₂-reductie. “Dit jaar hebben we ten opzichte van 2015 20% minder CO₂-uitstoot geproduceerd. We streven nu naar een reductie van 3% per jaar.”

Dit is een passage uit de nieuwe editie van Toekomstbouwers. Lees het gehele interview hier. 

KONE organiseert een sessie tijdens de Dutch Green Building Week: Klik op de link voor meer informatie.

DGBC-partners

KONE B.V.

Gerelateerd

Annemarie van Doorn

Annemarie van Doorn over leiderschap in de bouwsector

Tijdschrift mooie pleinen

BREEAM-NL Gebied helpt bij verduurzamen van pleinen

Groene Kamer: ‘Alleen compenseren is niet haalbaar, het moet draaien om reductie’

Groene Kamer: ‘Alleen compenseren is niet haalbaar, het moet draaien om reductie’